Deltový sval - snížení svalového napětí

Jak zatejpovat deltový sval?

Tejpování deltového svalu může poskytnout podporu a stabilizaci této oblasti. To je obzvláště užitečné při sportovních aktivitách, které zatěžují ramenní kloub, jako je házená, plavání, vzpírání a další aktivity vyžadující silné a stabilní rameno. Tejpování může sloužit jako preventivní opatření proti zranění deltového svalu. Poskytuje podporu a mírnou kompresi svalu, což může snížit riziko přetížení, natržení nebo jiných zranění způsobených nadměrnou zátěží. Tejpování deltového svalu může také pomoci uvolnit bolest a nepohodlí v této oblasti. Například u lidí trpících napětím nebo svalovými dysbalancemi v oblasti ramen může tejpování poskytnout mírnou kompresi a podporu, která může snížit napětí a bolest.

 

1. Připravíme si jeden tejp ve tvaru „Y“. Jeho délka je závislá na velikosti deltového svalu

2. Pod úpon deltového svalu nalepíme bázi tejpu, vždy bez napětí

3. Položíme dlaň ošetřované ruky na protilehlé rameno a nalepíme zadní část deltového svalu. Tejp nanášíme s nízkým napětím (do 25%)

4. Následně protáhneme přední stranu deltového svalu tím, že položíme hřbet ošetřované ruky na záda. Nyní můžeme nanést druhou část tejpu. Opět budeme tejp přikládat s nízkým napětím

5. Tip: tejpování deltového svalu je vhodné zkombinovat s fixací ramene

Toto a mnohem více se naučíte na našich kurzech tejpování.

Co se vám k tomu bude hodit:
Tejpy Tejpy skolatejpovani.cz
Příslušenství k tepování Příslušenství k tejpům
Masérské potřeby  Masérské potřeby