POWERbreathe EX1 Heavy

POWERbreathe EX1 je přístroj pro expirační svalový trénink (EMT), který byl vyvinut pro zlepšení funkčnosti, síly a vytrvalosti svalů používaných při výdechu (tj. interní mezižeberní a břišní svaly).…

Celý popis produktu
1 850 Kč s DPH
Skladem 2 ks
Popis produktu

POWERbreathe EX1 je přístroj pro expirační svalový trénink (EMT), který byl vyvinut pro zlepšení funkčnosti, síly a vytrvalosti svalů používaných při výdechu (tj. interní mezižeberní a břišní svaly). Stejně jako nádechový trenažér je založen na principu rezistenčního tréninku (podobně jako zvedání činky). Nastavitelný odpor je zde aplikován při výdechu skrze přístroj, čímž dochází k aktivnímu zapojení výdechových svalů. S postupným zvyšováním síly svalů je vhodné zátěž postupně zvyšovat.

Typický tréninkový protokol pro výdechový trénink je 25 výdechů prováděných v 5 setech po 5 výdeších s minutovými pauzami, 5 dnů v týdnu.

Zátěž POWERbreathe EX1 Heavy lze přesně manuálně nastavit díky kalibrované pružině v rozsahu 55 - 220 cm H2O.

 

Pro koho:

Účinnek silnějších výdechových svalů pocítíte pokaždé, když máte potřebu usilovně vydechnout vzduch z plic - např. při kašlipři hře na dechový nástroj či zpěvu. Posilování výdechových svalů je stejně tak důležité při onemocněních, které vedou k poruchám polykání či řeči.

Také postupná ztráta všeobecné svalové síly s věkem postihující i dýchací svaly je důvodem pro trénink jak výdechových, tak nádechových svalů.

Trénink výdechových svalů je v neposlední řadě důležitý pro sportovce, protože také únava výdechových svalů negativně ovlivňuje sportovní výkonnost.

 

Obsah balení:

  • POWERbreathe EX1 Heavy,
  • textilní pouzdro,
  • vzorek 4 čistících tablet,
  • uživatelský manuál.